Henie Onstad Kunstsenter presentere POP ETC.
en utstilling som kartlegger popkunstens innflytelse på norske billedkunstnere, grafisk designere, regissører og tegneserieskapere i perioden 1964-1974.

Utstillingens startpunkt er 1964, året da norske kunstnere kom i kontakt med pop via Louisiana Museum og Moderna Museets mønstringer med amerikansk popkunst, og Venezia-biennalen som i dag omtales som ”pop-biennalen”. Disse møtene utfordret et stort antall unge norske kunstnere som raskt begynte å jobbe innenfor popkunstens rammer.

IMG_2624

Kunstnere: Berit Soot Kløvig, Ørnulf Opdahl, Hans Jørgen Toming,  Marius Heyerdahl, Inger Sitter, Peter Haars, Marianne Heske, Arne Sørensen, Victor Lind, Cornelis van Ravens, Siri Aurdal, Sidsel Paaske, Willibald Storn, Egil Røed, Per Helge Berrefjord, Jan Horne, Pål Bang-Hansen, Arild Kristo, Lars Grundt, Bjørn Roggenbihl, Kjartan Slettemark, Bruno Oldani, Morten Krohg, Jan Grimsrud, Svein Rønning, Robert Meyer, Johan Knoff, Jens Melsom, Anders Kjær, Egil Foseid, Bjørn Krogstad, Morten Juvet, Chris White og Per Kleiva.

Utstillingsperiode: 5. juni- 16. august.

Utstillingen følges av en katalog på norsk.

Kuratert av Thomas Flor og Lars Mørch Finborud

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s