Åsmund Thorkildsen i Drammens Tidende skriver:
“Morten Juvet er en postmoderne kunstner som vet at bilder betyr noe, og at en god historie, et artig poeng og en underlig hendelse ikke er malerkunsten fremmed. Og som alle seriøse billedkunstnere tar han de formale problemer på alvor.”

Per Rune Hansebråten skriver i katalogen «Utsikt fra skogbrynet»:
«Morten Juvet viser oss en alternativ verden hvor intellekt og fornuft ikke er det rådende men hvor det dyriske i oss får plass og rom for utfoldelse. Vi får anledning til å reflektere over vår egen tilværelse her og nå. Er det noe vi har mistet underveis til all vår rikdom og fornufts baserte tenkning? Morten Juvets bilder viser en surrealistisk verden som vi må se på som meditative bilder som gir vår virkelighetsoppfatting et spark bak.
At reven er en luring vet vi jo alle og uten å påstå at Juvet tar standpunkt for eller mot ville dyr i vår fauna er det ikke vanskelig å lese, at hans forhold til dyr er svært tilstedeværende i hans billedkunst……….Det være seg fugler av alle slag og hjortedyr, disse opptrer oftest i den nordiske bjerkeskogen og i en fargeskala som viser oss en sann romantiker i en surrealistisk billedverden.»

Også omtalt i:
«Norsk avantgard» Novos forlag 2012
«Skien kunstforening 100 år 1910-2010″
«Retrospektiv. Film & Video art inn Norway 1960-90″ Stenersenmuseet.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s